Minusta

Moikka moi! 

Olen Tero Honkanen, leppoisa ja mukava osteopaatti sekä koulutettu hieroja. Hierojaksi valmistuin vuonna 2004 ja osteopaatiksi 4 vuoden opintojen jälkeen Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. 
Minulla on siis viidentoista vuoden kokemus ihmisten hoitamisesta. 


Olen kiinnostunut varsinkin kivun fysiologiasta ja muusta terveyteen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Mielestäni käsillä hoitamisella on lukuisia hyötyjä, joita muusta kivunhoidosta, kuten lääkkeistä  ja psykoterapiasta puuttuu - näitä yhtään väheksymättä, koska niitäkin usein tarvitaan. Liikkeen lisääminen on tärkein mekaanisen kivun hoitomenetelmä!

Osteopatialla voidaan saavuttaa erinäisiä terveydelle edullisia neurofysiologisia, hormonaalisia ja mekaanisia muutoksia.Tämän lisäksi kivunhoitoon perehtynyt osteopaatti osaa myös ohjata ja neuvoa selkokielisesti potilastaan kivun fysiologiassa ja kipua lievittävien itseharjoitteiden toteuttamisessa. Tämä on tärkeää, koska tutkitustikin kivun fysiologian ymmärtäminen auttaa kipujen hallitsemisessa, ja se jopa vähentää kipuja pitkällä aikavälillä.

Hoitomenetelmäni vaihtelevat tilanteesta ja ihmisestä riippuen. Hoitomenetelmät eivät ole itseisarvo, vaan hoidon lopputulos ratkaisee. Hyvä hoito on sellaista, että tuntee tulleensa hoidetuksi, mutta hoidon aikana ei ole tuotettu epämiellyttävää kipua. Onnistuneessa hoidossa kipu lievittyy, liikkumiskyky lisääntyy ja kehossa on muutenkin hyvä ja kevyt olla. 

Terveys ei ole elämän itseisarvo, vaan ainostaan väline toteuttaa niitä asioita, joita itse haluaa. Tämän vuoksi en halua tuomita ihmisten elämäntapoja tai olla pakottamassa jotain tietynlaista toimintamallia. Minua kiinnostaa auttaa ihan tavallisia ihmisiä elämään laadukkaampaa elämää. Olkoon se sitten sitä, että ihminen haluaa voida töissä paremmin, kyetä liikkumaan kivuttomammin tai vaikkapa katsomaan televisiota ilman, että joka paikkaa kolottaa!

Teen siis käsittelyhoitoja, annan ohjeistuksia ja opetan ymmärtämään mistä kivussa oikein on kysymys. Kipu on tärkein syy hakeutua osteopaatin hoitoon. Silloin, kun kipu on ensisijainen syy hakeutua hoitoon, on hoidonkin oltava kipuun ensisijaisesti kohdistuvaa. Valitettavasti tämä ei monissa hoitomuodoissa toteudu. 

Tervetuloa hoitooni!