Miksi valita osteopaatti?

Osteopaatille tullaan yleensä hoitoon erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön - selän ja raajojen - kipujen, jäykkyyden ja puutumisten takia. Aivan niin kuin monelle muullekin terveydenhoitoalan ammattilaiselle. Myös päänsäryn vuoksi hoitoon tuleminen on tavallista.

Mutta miksi kannattaa valita osteopaatti? Usein ihmiset valitsevat hoitajakseen osteopaatin siksi, että he kokevat hoidon miellyttäväksi, kiireettömäksi ja tehokkaaksi. Hoito on myös turvallista. Hoidon voimakkuus valitaan yksilöllisesti, joten se sopii jokaiselle. Hoito saa tuntua, muttei tuottaa ylimääräistä kipua. Siksi se sopii kipuherkille, mutta myös niille, jotka pitävät siitä, että käsittelyn tulee tuntua.

Yleensä osteopaatilla saa enemmän vastinetta rahoilleen kuin hoidoissa, joissa keskitytään pelkkään vaiva-alueeseen. Osteopaatit kun mielellään hoitavat vaiva-alueen lisäksi kokonaisuutta. Hoito ei ole siis pelkkää liukuhihnatyötä. Hoito tapahtuu hoidettavan kehon ehdoilla, eikä pelkkänä mekaanisena toimenpiteenä. Tällöin myös kehon mekaaninen toiminta helpottuu

Hoidossa yleensä yhdistyvät nivelistön ja pehmytkudosten kautta tehdyt hoitomenetelmät. Osteopaatti hoitaa ja tutkii käsin, sekä usein keskittyy hoitaessaan jatkuvasti kuuntelemallaan käsillään kehon reaktioita. Hän siis tutkii hoitaessaankin eikä tee käsittelyä vain käsittelyn vuoksi, vaan korjaa yksilöllisesti toiminnan häiriöitä. Hoito ei ole siis pelkkää hierontaa, vaikka se usein tuntuu yhtä hyvältä tai jopa paremmalta, varsinkin hoidon jälkeen.

Ota yhteyttä ja varaa aika »

Osteopaatti ajattelee, että kehon eri osat ja toiminta eivät ole toisistaan erillisiä, vaan ne koostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Tämän vuoksi osteopaatti on kiinnostunut tuki- ja liikuntaelimistön, sisäelintoimintojen ja myös ihmisen mielen yhteyksistä, ja ottaa näitä asioita huomioon hoidon ja tutkimisen aikana.

Osteopaattiseen filosofiaan kuuluu vaivojen hoitamisen lisäksi pyrkimys edistää terveyttä ja toimintakykyä. Tämän vuoksi vaivojen ja vaiva-alueisiin tarkennetun hoitamisen lisäksi pyritään lisäämään muiden kehon osien toimintaa. Siksi se koetaan usein niin hyväksi hoitomuodoksi. Tervetuloa hoitoon hoidattamaan vaivojasi, mutta myös itseäsi!